Κ. Χίλαμπραντ: Η Ελλάδα είναι μία από τις ισχυρότερες χώρες στις υποδομές για ψηφιακές τηλεπικοινωνίες

Στις εκτεταμένες δραστηριότητες και τη συνεισφορά στα τοπικά συστηματα ψηφιακών τηλεπικοινωνιών της εταιρείας του αναφέρθηκε ο Κρίστιαν Χίλαμπραντ Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 10ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
Μιλώντας στον Ν.Δρόσο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κος Χίλαμπραντ εξήγησε πως "η  Vantage Towers είναι μια εταιρεία ψηφιακών υποδομών. Κατασκευάζουμε, συντηρούμε και κατέχουμε πύργους τηλεπικοινωνιών που μεταφέρουν σήμα από παρόχους όπως η Vodafone και η Nova από τον πύργο κινητής τηλεφωνίας στην τηλεφωνική συσκευή σας. Είμαστε μια εταιρεία πέντε ετών. Λειτουργούμε σε 10 χώρες σε περίπου 86.000 τοποθεσίες".
Όσον αφορά τη συνεισφορά της εταιρείας στο τοπικό σψηφιακό σύστημα, ο ίδιος υπογράμμισε πως "στην Ελλάδα έχουμε περίπου 5.500 από αυτές τις τοποθεσίες. Είμαστε η κορυφαία εταιρεία πύργων εδώ. Δεν διαθέτουμε μόνο πύργους τηλεπικοινωνιών  και στέγες, αλλά και συστήματα κτιρίων όπου καλύπτουμε εσωτερικά καθώς και μικρές κυψέλες που καλύπτουν τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές της Ελλάδας".
Όσον αφορά τα έσοδα, που την κατατάσσουν στην κορυφή 200 ομοειδών εταιρειών, ο κος Χίλαμπραντ επεσήμανε πως "είμαστε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Για εμάς, συμβαίνει συχνά να μπορούμε να τρέξουμε τα προγράμματα γρηγορότερα και να παραδώσουμε περισσότερους πύργους για τους πελάτες μας εδώ. Υπάρχει τεράστια ζήτηση για επικοινωνίες. Έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η ζωή μας και δεν διαφέρει από τον καθαρό αέρα, το καθαρό πόσιμο νερό, μια στέγη πάνω από το κεφάλι μας και τα τρόφιμα, οι τηλεπικοινωνίες είναι η ψυχή της χώρας".  
Όσον αφορά τη συμβολή της  Vantage Towers στο ελληνικό οικοσύστημα ψηφιακής καινοτομίας, ο ίδιος επεσήμανε πως "ένας από τους μεγάλους στόχους μας είναι να εξετάσουμε το ψηφιακό χάσμα που υπάρχει σήμερα. Έτσι στις κυριότερες περιοχές του μετρό, ας πούμε, στην Αθήνα ή στα προάστια, η κάλυψη είναι αρκετά καλή για όλες τις περιοχές κάλυψης. Αλλά στις αγροτικές περιοχές, σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται τόσο καλά, αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία για εταιρείες όπως η Vantage. Αυτό που κάνουμε είναι να χτίζουμε έναν ενιαίο πύργο, και στη συνέχεια να παρέχουμε έναν κεντρικό υπολογιστή για όλες τις διάφορες εταιρείες που θα είχαν ενδιαφέρον εδώ. Και αυτές είναι όχι μόνο πάροχοι δικτύων κινητής τηλεφωνίας αλλά και πάροχοι IOT. Κάνουμε ενδιαφέροντα έργα εδώ στην Ελλάδα σχετικά με τις πυρκαγιές, τον έγκαιρο εντοπισμό και την επικοινωνία με τον δημόσιο τομέα. Επομένως, αυτός είναι ένας τομέας τεράστιας ανάπτυξης για εμάς και ελπίζουμε να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε αυτό το ψηφιακό χάσμα διαθέτοντας οικονομικά αποδοτικές λύσεις".
Αναφορικά με τις ελληνικές υποδομές ο κος Χίλαμπραντ τόνισε πως η Ελλάδα"είναι σίγουρα μια από τις ισχυρότερες χώρες. Αν κοιτάξετε τον συνολικό αριθμό των πύργων μας, νομίζω ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη από όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σήμερα. Είναι ένα αναπτυσσόμενο και ζωντανό οικοσύστημα. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι πελάτες μας συνεχίζουν να επενδύουν προκειμένου να παρέχουν κάλυψη στις περιοχές που δεν εξυπηρετούνται. Και μετά με την έκρηξη της κυκλοφορίας 5G, είναι ανάγκη να πυκνώσουμε τα υπάρχοντα δίκτυα, να προσθέσουμε χωρητικότητα έτσι ώστε αυτές οι εμπειρίες κινητής ευρυζωνικότητας να ζωντανέψουν για όλους τους πελάτες των MNO".
 Όσον αφορά τις δυνατότητες του ελληνικού προσωπικού της εταιρείας να ανταπεξέρχεται στις ανάγκες της κι εάν βρίσκει προσωπικό, ο ίδιος πρόσθεσε πως "εμείς το κάνουμε. Έχουμε περίπου 80 υπαλλήλους εδώ από τους 800 συνολικά υπαλλήλους που απασχολούμε ως εταιρεία. Αυτό που βρίσκουμε είναι πολύ υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό, το οποίο είναι διαθέσιμο λόγω των κορυφαίων στο είδος τους πανεπιστημίων. Και πάλι, ως μέρος των τηλεπικοινωνιών, υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση για βιομηχανίες όπως η δική μας. Έτσι, συχνά όταν δημοσιεύουμε μια θέση εργασίας λαμβάνουμε πολλές απαντήσεις από πραγματικά καλά καταρτισμένους υποψηφίους. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι από το να λειτουργούμε εδώ στην Ελλάδα σήμερα. Υπάρχουν πολλοί τρόποι, και στην πραγματικότητα ψάχνουμε και άλλους ακόμη με τους οποίους θα μπορέσουμε  αξιοποιήσουμε το ελληνικό ταλέντο για να υποστηρίξουμε ίσως ακόμη και ένα μέρος της άλλης εταιρείας μας".
Όσον αφορά την κατάρτιση των στελεχών μέσω προγραμμάτων, ο κος Χίλαμπραντ τόνισε πως "νομίζω ότι υπάρχουν περισσότερα που πρέπει να κάνουμε γύρω από την ανάπτυξη και την κατάρτιση των εργαζομένων, αλλά είναι ένας τομέας στον οποίο επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό. Ένα από τα πράγματα που νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε ως βιομηχανία, καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν και αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται, είναι ότι υπάρχει ανάγκη να φέρουμε νέους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να κάνουν πράγματα όπως να δουλεύουν σε κέντρα δεδομένων, να δουλεύουν στην ανάπτυξη συστημάτων, ακόμη και να αναρριχούνται σε πύργους. Αυτός είναι ένας τομέας ανάπτυξης".
Για τη συνεργασία του στην Ελλάδα, με τη Vodafone και τη Nova, τόνισε πως είναι "καταπληκτική. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο τυχεροί. Η αίσθηση ότι είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε όχι μόνο για έναν αλλά για δύο παρόχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε κάθε τοποθεσία που κατασκευάζουμε παρέχει ένα πολύ ανθεκτικό δίκτυο και αυξάνει την ικανότητά μας να επενδύσουμε ακόμη περισσότερα χρήματα γνωρίζοντας ότι είμαστε σε θέση να πάρουμε δύο ενοίκια έναντι ενός. Άρα είναι μια μεγάλη συνεργασία".
Σχετικά με τις επενδύσεις στο πεδίο αυτό τα επόμενα χρόνια, ο κος Χίλαμπραντ τόνισε πως "για να το θέσουμε αυτό σε προοπτική, κάθε χρόνο δαπανούμε περίπου τέσσερα έως εξακόσια εκατομμύρια σε επενδύσεις σε όλο το χαρτοφυλάκιο στις δέκα χώρες που μόλις ανέφερα. Ως βιομηχανία, αναγνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν περίπου εκατό δισεκατομμύρια σε επενδύσεις, σε ολόκληρη την ΕΕ, για να υλοποιηθούν πλήρως οι στόχοι του 5G και τελικά του 6G ως μέρος της εστίασης της ΕΕ στις κινητές επικοινωνίες".
Όσον αφορά τη συμβολή στο περιβάλλον και τις υποψίες για βλάβες στην υγεία που σχετίζονται με τις κινητές επικοινωνίες, ο κος Χίλαμπραντ διευκρίνησε πως "οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες έχουν καταρριφθεί στο όνομα της επιστήμης, που αποφάνθηκε ότι αυτό δεν συμβαίνει. Αλλά από την άποψη της ESG, ένα από τα πράγματα στα οποία εστιάζουμε είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εξετάζουμε λοιπόν την αιολική ενέργεια, εξετάζουμε την ηλιακή ενέργεια, τρόπους αντιστάθμισης της χρήσης στο παραδοσιακό ηλεκτρικό δίκτυο. Η Ελλάδα είναι προφανώς ο ηγέτης σε αυτό τον τομέα και αυτό είναι κάτι στο οποίο επενδύουμε πολύ στην Ελλάδα".
Τη συνέντευξη μπορείτε να την παρακολουθήσετε και στον σύνδεσμο  https://youtu.be/wQNqTJ5ahSI

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
NEWS ROOM
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ