ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΕΡΤ Α.Ε.-ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 20 & 21.05.2017
19/05/2017
15:11
ΕΡΤ Α.Ε.
ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 20 & 21.05.2017
19 Μάϊος 2017
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου 2017, στις 07:00
Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο,που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Μαΐου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 20/05/2017, ώρα 07:00-10:00

«Μαζί-το-Σαββατοκύριακο»-6-1

– Οι πρώτες πληροφορίες για το νόμο για τα αυθαίρετα που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή. Οι αλλαγές στο Ε9, έως πότε είναι σε ισχύ οι προθεσμίες, πότε πληρώνουμε πρόστιμο και σε ποιες περιπτώσεις οι επιβαρύνσεις παραμένουν ως έχουν. Τι ισχύει για τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Όλες οι λεπτομέρειες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο νόμο, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αφορούν υποθέσεις και αναδρομικά και όχι μόνο πλειστηριασμούς που αναμένεται ν’ αναγγελθούν εφεξής. Στο στούντιο, εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων.

– Τα χαρακτηριστικά της κατάθλιψης και οι αιτίες αύξησης των περιστατικών τα τελευταία χρόνια. Ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρης Δικαίος στο «Μαζί το Σαββατοκύριακο».

– Απευθείας σύνδεση με το 16o Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης, που διοργανώνουν στο Ψυχικό οι Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία των Αφρικανικών χωρών στην Ελλάδα. Οι επισκέπτες θα γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμά τους, προβάλλοντας τοπικές φορεσιές, μουσική και χορό. Στα περίπτερα θα πωλούνται είδη λαϊκής τέχνης, ενδυμασίες, καθώς και παραδοσιακά εδέσματα και ποτά. Μέρος των εσόδων του 16ου Φεστιβάλ Αφρικανικής Γαστρονομίας, Μουσικής και Λαϊκής Τέχνης, θα διατεθεί στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

– Το πόρισμα της Επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τρεις νεκρούς στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Στο στούντιο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

– Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100ά γενέθλια του αγροτικού συνεταιρισμού Ζαγορίν. Σύνδεση με τον διευθυντή του συνεταιρισμού, Διονύση Βαλασσά.

– Ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης μιλάει για το νέο βιβλίο του, με τίτλο «Καινούργια πόλη» και μας εξηγεί την άνοδο του ποιοτικού βιβλίου εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

– Οι ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες των Πολιτιστικών Κέντρων Κυψέλης και Ευελπίδων παρουσιάζουν τη «Μήδεια» του Μποστ.Κυριακή 21/05/2017, ώρα 07:00-10:00

«Μαζί-το-Σαββατοκύριακο»-5-1

– Η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και συγκεκριμένα η συμμόρφωση με τους αριθμούς που έχει καθορίσει ο Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), δηλαδή τη μείωση του μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου από τα περίπου 105 δισεκατομμύρια ευρώ (Δεκέμβριος 2016) σε 66 δισεκατομμύρια ευρώ στο τέλος του 2019, αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη πρόκληση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Οι επόμενες κινήσεις για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Ειδικοί της αγοράς αναδεικνύουν τους κινδύνους, αλλά και τις ευεργετικές διατάξεις του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης χρεών.

– Ρυθμίσεις χρεών σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις, έως 100 δόσεις. Ρυθμίσεις, ανάλογες μ’ αυτές που εφαρμόστηκαν για την εξόφληση μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία, προωθεί σε πολυνομοσχέδιο το Υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 53 του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που σύντομα αναμένεται να εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή, ρυθμίζονται σε μέχρι 100 μηνιαίες δόσεις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών και νομικών προσώπων προς δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις. Το ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη.

– Οι προοπτικές και οι προσδοκίες της φετινής θερινής τουριστικής περιόδου. Σε κύρια ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας εν μέσω της παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός, ευρισκόμενος σε μια συνεχή ανοδική πορεία, παρά του αστάθμητους παράγοντες και το επισφαλές περιβάλλον που επικρατεί στη λεκάνη της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Για την επερχόμενη θερινή τουριστική περίοδο οι αριθμοί είναι ενθαρρυντικοί, καθώς υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 70% στις προκρατήσεις, αλλά μεγάλο ποσοστό πληρότητας, ειδικά στους δημοφιλείς προορισμούς. Ειδικοί της οικονομίας και της τουριστικής αγοράς αναλύουν τα μεγέθη και εξηγούν τους τρόπους μεγέθυνσης των υπηρεσιών.

– Απευθείας σύνδεση με την Ανθοκομική Έκθεση Περιστερίου στο πανέμορφο άλσος της περιοχής. Έως την Κυριακή 21 Μαΐου συνεχίζεται η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Περιστερίου, στο πανέμορφο Άλσος Περιστερίου, λίγα μόλις λεπτά μακριά από το σταθμό του Μετρό «Ανθούπολη». Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με τον Αγροτικό Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Φυτωριούχων Αττικής δημιούργησαν δεκάδες οργανωμένα περίπτερα με μεγάλες ποικιλίες λουλουδιών, βοτάνων, λαχανικών, σπόρων και ειδών για τον κήπο.

– Ο δημοφιλής συγγραφέας Δημήτρης Στεφανάκης μιλάει για το νέο βιβλίο του με τίτλο «Ευτυχισμένες Οικογένειες». «Οι ευτυχισμένες οικογένειες δεν έχουν μυστικά, αλλιώς δεν είναι ευτυχισμένες». Αυτό ισχυρίζεται ο Άγης Δημητριάδης-Σέραρντ. Ο ίδιος βέβαια συντηρεί δύο σπίτια, δύο γυναίκες, δύο παιδιά, ζει ουσιαστικά δύο ζωές. Στο μεταξύ, η οικογένειά του, από τις επιφανέστερες της Αθήνας, περνάει δύσκολες ώρες…

– «Το ζευγάρι της χρονιάς» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Στο τέλος της χρονιάς του 2020 και με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα διακόσια χρόνια από την Παλιγγενεσία του Έθνους, η εκλεγμένη –με σαφή στοιχεία ολοκληρωτισμού– κυβέρνηση της χώρας και ειδικότερα το νεοσυσταθέν υπουργείο «Οικογενειακής αναπτύξεως», διοργανώνει έναν πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετέχουν ζευγάρια που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δέκα χρόνια γάμου. Ζευγάρια δηλαδή που άντεξαν και κράτησαν το γάμο τους μέσα από τα χρόνια της μεγάλης κρίσης. Μαζί μας η ηθοποιός Ιωάννα Πηλιχού και ο σκηνοθέτης-συγγραφέας Γιάννης Ξανθόπουλος.

– Απευθείας σύνδεση με την Έκθεση Ελλήνων Γεύσεις. Γαστρονομία, Τουρισμός, Πολιτισμός είναι τα τρία βασικά «υλικά» της Έκθεσης «Ελλήνων Γεύσεις», η οποία ολοκληρώνεται την Κυριακή 21 Μαΐου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Μια ολόκληρη Παραδοσιακή Ελληνική Γειτονιά σκηνογραφείται στην κεντρική αίθουσα του Εκθεσιακού Κέντρου και δημιουργεί ένα αισθητικά άριστο περιβάλλον για την προβολή των προϊόντων.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.


© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

eana
media