ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ - ΟΤΑ
19/05/2017
15:02
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 19 Μαΐου 2017
­­____________________________________________________________________________

Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 και Δραγατσανίου 2,
101 83 Αθήνα
Τηλ.: 213 136 4915, 213 136 4916
FAX: 213 136 4402
E-mail: pressoffice@ypes.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της ΠΟΠ - ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ – ΟΤΑ).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κυρίως δύο ζητήματα: Η προοπτική απασχόλησης των συμβασιούχων καθαριότητας, σε συνάρτηση με τις διαρροές για την πιθανή προσέγγιση του θέματος από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η εξαγγελία για την υποχρεωτική ένταξη των 4χρονων παιδιών σε οργανωμένες δομές.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε ότι η παράταση των συμβάσεων εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας συνδέθηκε με την ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης μίας έκτακτης κατάστασης. Σε αυτό συνηγορούν τόσο οι απόψεις δημάρχων που δηλώνουν ότι έχουν μεγάλη ανάγκη το προσωπικό για την καθαριότητα, όσο και των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων που επισημαίνουν κατηγορηματικά την καθοριστική συμβολή αυτού του προσωπικού για την κάλυψη των καθημερινών απαιτήσεων στην καθαριότητα των Δήμων όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ. Σκουρλέτης αποσαφήνισε ότι πριν απ’ όλα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία συζήτησης του θέματος στο Ελεγκτικό Συνέδριο και επανέλαβε ότι το ζήτημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου στον τομέα της καθαριότητας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής και οριστικής επίλυσης του ζητήματος των συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία. Υπογράμμισε επίσης ότι, εφόσον χρειαστεί, θα ληφθεί κάθε αναγκαίο μέτρο για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Αναφορικά με το ζήτημα της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι με βάση τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού, αλλά και με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, πριν την υλοποίηση του μέτρου θα εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα για την επάρκεια των δομών και την εξασφάλιση του προσωπικού, για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

eana
media