ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση) – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - Γ. Τ. ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (DGV)- ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΛΝΤΟΡΦ ΙΝΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ
18/05/2017
11:41
Γ. Τ. ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (DGV)
ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΙΛΝΤΟΡΦ ΙΝΝ ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ
Ανταλλαγές τεχνογνωσίας μεταξύ των αδελφοποιημένων δήμων στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (ΕΓΣ)

Νέος άνεμος πνέει στις σχέσεις των δήμων Ηρακλείου Αττικής και Mühldorf am Inn της Βαυαρίας, μετά την πρόσφατη επίσκεψη εκπροσώπων από την Ελλάδα στους ομολόγους τους στη Γερμανία. Ο Δήμαρχος του αττικού δήμου Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος ηγήθηκε της ελληνικής αποστολής, είχε μάλιστα και την ευκαιρία ως προσκεκλημένος του Βαυαρού βουλευτή Γκύντερ Κνόμπλαουχ, να παρουσιάσει την κατάσταση στην Ελλάδα στη βαυαρική Βουλή.
Έχοντας αναθερμάνει τις σχέσεις τους οι δύο πόλεις, διαμέσω των δημάρχων τους Μαριάννε Τσόλλνερ και Νίκου Μπάμπαλου, προχώρησαν στον καθορισμό νέων τομέων συνεργασίας με επίκεντρο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και γνώμονα την ενεργή συμμετοχή των πολιτών.
Την ελληνική αποστολή, εκτός από το Δήμαρχο Ηρακλείου, πλαισίωσαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Πέτρου, η δημοτικός σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων του δήμου, Δέσποινα Αϊβατζίδου-Ποριώτου και άλλοι αξιωματούχοι της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης.
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV),
Ριζούντος 63, 55131 Καλαμαριά / Θεσσαλονίκη,
Επικοινωνία: Χρήστος Λαζαρίδης / τηλ.: +30 2310 692 115 / τηλ/τυπο: +30 2310 692 199
Ηλ. ταχυδρομείο: info@grde.eu / Ιστοσελίδα: www.grde.eu

 
Συνημμένα αρχεία
Ανοιγμα συνημμένου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

eana
media