ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΕΛΤΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
20/03/2017
15:00
ΕΛΤΑ


Διεύθυνση Διοίκησης & Επικοινωνίας
Τομέας Δημοσίων Σχέσεων
Γραφείο Τύπου
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα»: τα ΕΛΤΑ, η Εταιρεία Συγγραφέων και η ΕΡΤ, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, στο πλαίσιο της πολιτιστικής τους δράσης, εμπλουτίζουν τις λογοτεχνικές τους εκδόσεις με μία ανθολογία ποιημάτων του ποιητή Ηλία Γκρή με τίτλο «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα». Η ανθολογία περιλαμβάνει ποιητικά θέματα 160 ποιητών με ευθεία αναφορά ή αναγωγή στον Ταχυδρόµο, μορφή που εμπνέει διαχρονικά τους δημιουργούς.
Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί, συμβολικά, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, σε μία εκδήλωση της οποίας χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία
η Εταιρεία Συγγραφέων και η ΕΡΤ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου
«Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα»
την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017-Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης
και ώρα 19.30
στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13, Αθήνα)
Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΔΣ ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων κ. Δημήτρης Καλοκύρης και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Διονύσης Τσακνής. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο κριτικός λογοτεχνίας κ. Αλέξης Ζήρας, ενώ την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Τζανετάκος.
Σαράντα ποιητές, αρχής γενομένης από τη γενιά του ’50, μέχρι και πολύ νεότερους, θα διαβάσουν ποιήματά τους που περιλαμβάνονται στην ανθολογία. Ανάμεσά τους οι Νάσος Βαγενάς, Γιάννης Δάλλας, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, Μάνος Ελευθερίου, Γιάννης Ευσταθιάδης, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιώργος Μπλάνας, Αθηνά Παπαδάκη, Τίτος Πατρίκιος, Τάσος Πορφύρης, Λευτέρης Πούλιος, Γιώργος Χουλιάρας, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει, μουσικά, το κουαρτέτο εγχόρδων L’ Anima σε έργα λόγιας μουσικής του Θωμά Μπακαλάκου.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το «Τρίτο Πρόγραμμα» του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα κυκλοφορήσουν την ίδια μέρα συλλεκτικό γραμματόσημο με βινιέτα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και θα λειτουργήσουν Ταχυδρομικό Κατάστημα στον χώρο της Παλαιάς Βουλής, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν τα βιβλία τους με Ειδική Αναμνηστική Σφραγίδα, δημιουργώντας σπάνια συλλεκτικά αντικείμενα.

Το βιβλίο «Ο Ταχυδρόμος φέρνει γράμματα ποιήματα» διατίθεται αποκλειστικά από τα ταχυδρομεία όλης της χώρας.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΤΑ
 
Συνημμένα αρχεία
Ανοιγμα συνημμένου
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

eana
media