ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΙΤΛΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
ΠΗΓΕΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
(Ξένη δημοσίευση)-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
20/03/2017
13:53
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ20/3/17
ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Μετά την επίθεση στις καταλήψεις της Βίλα Ζωγράφου και της Αλκιβιάδου, σειρά έχει το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, όπου κάποιος αποφάσισε ότι πρέπει να μείνει χωρίς νερό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε τις επιθέσεις προς τους κοινωνικούς αυτό-οργανωμένους χώρους. Όπως έχουμε εκφράσει και στο παρελθόν, η ύπαρξη τέτοιων κοινωνικών χώρων, θα έπρεπε να αποτελεί δημόσια παροχή προς τους πολίτες.
Οι κοινωνικοί αυτόνομοι χώροι λειτουργούν θετικά στην ενίσχυση των τοπικών κοινοτήτων, στην δημιουργία και λειτουργία δομών αλληλεγγύης απαραίτητες στις μέρες μας, στην ενίσχυση και ωρίμανση του πολιτικού διαλόγου και της δημοκρατίας αλλά και της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Οι κοινωνικά αυτόνομοι και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν πλέον κοινά αγαθά και ως τέτοιοι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζονται.
Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες για την θεσμοθέτηση νομοθετικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει και θα προστατεύει τέτοιους χώρους και πρωτοβουλίες. Μέχρι όμως να υπάρξει, δεν μπορούν παρά να λειτουργούν με την ανοχή του κράτους, καθότι η αποδοχή από την κοινωνία των πολιτών έχει ήδη νομιμοποιήσει την ύπαρξη τους. Οι πρωτοβουλίες αυτοδιαχείρισης πρέπει να αγκαλιάζονται και όχι να καταπνίγονται επιλεκτικά.

Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

eana
media