21 Απριλίου 1992 - Κύπρος: Από την Αρχιεπισκοπή ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός

Με μοναδικό στόχο να «διαπαιδαγωγήσει και να μορφώσει σωστά», ξεκινάει σε τέσσερις ημέρες (Μ. Σάββατο) τη λειτουργία του ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός ''Λόγος'', ο οποίος ιδρύθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Μιλώντας σήμερα σε συνέντευξη τύπου, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος δήλωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός δεν θα είναι επιχείρηση, αλλά προσφορά στον λαό. 

«Ιδρύσαμε τον ''Λόγο'' για να προσφέρουμε ηθική, πνευματική, θρησκευτική, εθνική και ελληνική μόρφωση, μέσα στα πλαίσια κοσμιότητας», είπε ο Μακαριότατος.

Ακόμη, τόνισε ότι μεταξύ των πρώτων στόχων του τηλεοπτικού σταθμού θα είναι η καλλιέργεια της συνείδησης του χρέους στην πολιτική ηγεσία του τόπου, όπως επίσης και η προσφορά αντικειμενικής και σωστής πληροφόρησης.

Ο Μακαριότατος επισήμανε ότι τα σημερινά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «εξαγριώνουν και εξαθλιώνουν την ανθρώπινη προσωπικότητα και πουλάνε σεξ για να αυξήσουν την κυκλοφορία».

«Η εκκλησία πρέπει να βρίσκεται σε επαφή με το πλήρωμά της και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας δείχνουν ότι επηρεάζουν τα μέγιστα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Χρειάζεται η Εκκλησία», πρόσθεσε «να χρησιμοποιήσει τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας για να εκπληρώσει την  αποστολή της και να καθοδηγήσει παραπέρα».

Τέλος, αναφερόμενος στο οικονομικό κόστος, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι προκαταρκτικοί υπολογισμοί δείχνουν πως ο σταθμός στοίχισε -μέχρι τώρα- τρία εκατομμύρια λίρες και θα λειτουργήσει, προς το παρόν, με 105 υπαλλήλους.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana