21 Απριλίου 2004: Συγχαρητήρια Φραγκισκανών μοναχών προς τον Μελ Γκίμπσον

Φραγκισκανοί μοναχοί της Νέας Υόρκης δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ταινία του Μελ Γκίμπσον ''Τα Πάθη του Χριστού'' και του απηύθυναν -μέσω ανοικτής επιστολής- έκκληση, να γυρίσει μία ταινία με θέμα της τη ζωή του ιδρυτή του τάγματός τους, του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Περισσότερες από 40.000 επισκέψεις έχουν καταγραφεί στην ιστοσελίδα των Φραγκισκανών μοναχών, όπου δημοσιεύεται η ''ανοικτή επιστολή και η γεμάτη σεβασμό έκκληση'' προς τον Γκίμπσον, ενώ, πάνω από 8.000 είναι τα άτομα που συνυπογράφουν το αίτημα προς τον διάσημο ηθοποιό και σκηνοθέτη, μέσω σελίδας του διαδικτύου στη διεύθυνση www.franciscanfriars.com.

Ο πατήρ Glenn Sudano, επικεφαλής της κοινότητας των 82 μοναχών της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης, ανάρτησε το έγγραφο προς υπογραφή -μετά την παρακολούθηση της ταινίας ''Τα Πάθη του Χριστού''- με την υποσημείωση ότι, μια ρεαλιστική βιογραφική ταινία για τον Άγιο Φραγκίσκο θα ήταν η φυσική συνέχεια του πρώτου θρησκευτικού περιεχομένου εγχειρήματος του Μελ Γκίμπσον.

Στην ανοικτή επιστολή, οι μοναχοί συγχαίρουν τον Γκίμπσον για την ''εξαιρετική επεξεργασία ενός ιερού θέματος'' και του ζητούν να προχωρήσει στην παραγωγή μιας ακόμη θρησκευτικής ταινίας που ''θα δείξει στον κόσμο τι συμβαίνει σε ένα πρόσωπο που αφιερώθηκε ολοκληρωτικά και χωρίς όρους στο Πάθος του Χριστού''.

Ο πατήρ Sudano δήλωσε ότι όλες οι προηγούμενες ταινίες για τον Άγιο Φραγκίσκο, προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος , ήταν απλές καρικατούρες.

Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην ταινία του 1972 ''Αδελφός Ήλιος, Αδελφή Σελήνη'' του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο πατήρ Glenn Sudano σχολίασε ότι ''εξουδετέρωσε τελείως την προσωπικότητα του Αγίου Φραγκίσκου και τον παρουσίασε περισσότερο σαν χίπι''.

 

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana