20 Μαρτίου 1992-Ντ. Μπακογιάννη: Χρειάζεται ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων του λαού

Η βουλευτής Ευρυτανίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας απόψε στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν καλεσμένη του Συντονιστικού Γραφείου των κομματικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στη ''θέση και στον ρόλο της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη που διαμορφώνεται μετά τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις''.

Η Ελλάδα, τόνισε η κυρία Μπακογιάννη, για να κερδίσει τη θέση που της αξίζει στην παγκόσμια τάξη που διαμορφώνεται χρειάζεται μια ριζική τομή στην κοινωνική , πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας. Χρειάζεται μια ειρηνική επανάσταση. Και συμπλήρωσε: ''Χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη νέα πραγματικότητα και πάνω απ' όλα χρειάζεται το θάρρος απ' όλους μας να βλέπουμε την αλήθεια κατά πρόσωπο''.

Αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες ιδεολογικές , πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές που συγκλονίζουν τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και έδωσε έμφαση στις συνέπειες που έχουν οι εξελίξεις αυτές -ιδιαίτερα των βαλκανικών χωρών- στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας και στην εξωτερική πολιτική: ''Τις εξελίξεις στα Βαλκάνια κανείς δεν μπορούσε να τις σταματήσει'', σημείωσε η Ντ. Μπακογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι ''η Ελλάς δεν εκβιάζεται ούτε φοβάται τίποτα''.

Αναφερόμενη στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και τις θυσίες που πρέπει να κάνει ο λαός, τονίζοντας όμως πως ''σε αυτή την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας δεν αρθρώνεται καμία άλλη εναλλακτική πρόταση''.

Η βουλευτής Ευρυτανίας, αφού επισήμανε τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα της οικονομίας και τις συνέπειες που είχε η δεκαετία του '80 στην οικονομική θέση της χώρας, ισχυρίστηκε πως χρειάζεται ενεργοποίηση των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του λαού μας για να αποδώσουν όσα κερδίσαμε στο Μάαστριχτ.

Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί στην αφύπνιση της εθνικής συνείδησης και δημιουργεί κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης, κατέληξε, η κυρία Μπακογιάννη.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana