20 Μαρτίου 2014-Αλ. Τσίπρας: Οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαπραγματεύονται μόνο για το πώς θα περάσουν τα μέτρα

Μια αριστερή αφήγηση των τεσσάρων χρόνων της μεγάλης κρίσης στη χώρα μας, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, το βιβλίο του Γιάννη Μηλιού «Από την κρίση στην κυβέρνηση της Αριστεράς» που παρουσιάστηκε απόψε.

Όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας «διαβάζοντας κανείς τα άρθρα που περιέχονται στο βιβλίο, αντιλαμβάνεται αμέσως την τεράστια απόσταση ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο αναλύει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνική πραγματικότητα και στον ακραιφνώς προπαγανδιστικό τρόπο παρουσίασης της πραγματικότητας από το μνημονιακό στρατόπεδο».

Ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου αναφέρεται στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, και όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ο συγγραφέας το κάνει «για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση τη τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να έχουν και το σκύλο χορτάτο και τη πίτα ακέραιη». 

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε, ότι, όπως αναφέρει και ο συγγραφέας του βιβλίου «τρόικα και μνημονιακές κυβερνήσεις κάθονται από τη μια πλευρά του τραπεζιού και η άλλη πλευρά είναι κενή. Όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καθίσει με μεγάλη αυτοπεποίθηση στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Επιτέλους, θα σταματήσει η άλλη πλευρά να είναι άδεια».

Όπως εξήγησε ο κ. Τσίπρας «η αυτοπεποίθησή του ΣΥΡΙΖΑ θα προέρχεται από την στήριξη που θα έχουμε από την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, τα συμφέροντα της οποίας, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα υπηρετεί. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα έχει την ενεργή στήριξη του λαού αλλά και των εργαζομένων και των κινημάτων, πέρα από τα σύνορα της χώρας μας. Εκεί ακριβώς βασίζεται όλη η στρατηγική μας για τη διαπραγμάτευση».


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana