20 Μαρτίου 2015: Αποφυλακίστηκαν οι Μιχαλολιάκος και Λαγός λόγω λήξης του 18μηνου

Τον δρόμο της εξόδου από τις φυλακές Κορυδαλλού ακολούθησαν σήμερα ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Λαγός, οι οποίοι ήταν προσωρινά κρατούμενοι από τα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δύο κατηγορούμενοι αποφυλακίστηκαν με βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών, λόγω λήξης του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισης και πλέον θα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ο Ν. Μιχαλολιάκος, σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου, θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό, όρος που του είχε επιβληθεί για κατηγορίες που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί όπλων και πλέον τίθεται σε ισχύ. O κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή. Επιπλέον, στον κ. Μιχαλολιάκο επιβάλλεται και ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το βούλευμα αποδέχεται ως προς τους όρους την πρόταση του Εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Προβατάρη. Οι εφέτες ωστόσο δεν έκαναν δεκτή την εισαγγελική πρόταση που είχε ζητήσει και την επιβολή χρηματικής εγγύησης στον Ν. Μιχαλολιάκο, ύψους 125.000 ευρώ.

Στον Γ. Λαγό επιβλήθηκε, επίσης, περιορισμός κατ' οίκον, με δικαίωμα μετάβασης στη Βουλή, αλλά και περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της μη συμμετοχής σε δημόσια συνάθροιση και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στις 29 Μαρτίου, όποτε λήγει το όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης, αναμένεται να αποφυλακιστεί με όρους και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που έχει ήδη εκδοθεί.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana