Με το βραβείο του Preeminent Greek Pharma Leader τιμήθηκε ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, CEO (Chief Executive Officer) της Pfizer Inc. κατά τη

διάρκεια της 4 ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Prix Galien Greece 2019.

Ο Δρ. Μπουρλά ήταν ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της φετινής τελετής, ως ηγετική φυσιογνωμία στο χώρο της φαρμακοβιομηχανίας και σημαντικός εκπρόσωπος του απανταχού Ελληνισμού. Η βράβευση έγινε από την Αυτού Εξοχότητα τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Geoffrey Pyatt και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο CEO της Pfizer Inc. τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος για το σημαντικό αυτό βραβείο, αλλά και ταυτόχρονα αισθάνομαι ταπεινότητα μπροστά σε μια τέτοια αναγνώριση. Νιώθω επίσης ικανοποίηση, που ως Έλληνας κατάφερα να εξελιχθώ, μέσα από σκληρή δουλειά, σε ένα ανταγωνιστικό διεθνές επαγγελματικό περιβάλλον, και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Σε ολόκληρη την ιστορία μας, οι Έλληνες έχουμε αποδείξει ότι ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η  προηγούμενη δεκαετία υπήρξε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους που έχουμε βιώσει στην ιστορία μας. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει  σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Είμαι βέβαιος και πολύ αισιόδοξος ότι εάν συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ όλων των εταίρων, η Ελλάδα θα ανακάμψει πιο ισχυρή από ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Δρ. Μπουρλά μίλησε για την καθοριστική συμβολή της Pfizer στη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων, μέσα από την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων και εμβολίων. Αναφέρθηκε, επίσης, στο χαρτοφυλάκιο των υπό ανάπτυξη προϊόντων της εταιρείας, το οποίο όπως τόνισε είναι πιο ισχυρό από ποτέ, οδηγώντας σε νέες θεραπείες που βελτιώνουν σημαντικά τα πρότυπα περίθαλψης σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Ο Δρ. Μπουρλά αναφέρθηκε και στην προσωπική του πορεία στην Pfizer τα τελευταία 26 χρόνια και στις πολύτιμες εμπειρίες που αποκόμισε στη μακρόχρονη διαδρομή του. Μεταξύ των κυριότερων, όπως τόνισε, είναι η σημασία ενός ανθρωποκεντρικού οράματος. Συγκεκριμένα, είπε ότι:

«Βάζουμε τους ασθενείς σε προτεραιότητα και όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν. Οι εταιρείες που παραμένουν πιστές στις αρχές τους σημειώνουν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από εκείνες που δεν το κάνουν. Αυτό ισχύει για όλους τους κλάδους, αλλά αφορά κυρίως τον βιο-φαρμακευτικό. Η Pfizer έχει έναν απλό αλλά ευγενή σκοπό: καινοτομούμε και αλλάζουμε τις ζωές των ασθενών. Μας καθοδηγεί σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε. Καθορίζει την ταυτότητά μας. Συχνά, ανταλλάσσουμε με τους συναδέλφους τις εμπειρίες μας με τους ασθενείς, οι οποίες μας εμπνέουν και αποτελούν την ισχυρότερη υπενθύμιση του σκοπού μας, για τον οποίο εργαζόμαστε καθημερινά». Κλείνοντας την ομιλία του, ο CEO της Pfizer Inc. τόνισε: «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ταπεινότητα που εργάζομαι σε έναν οργανισμό που βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, μέσα από τα φάρμακα και τα εμβόλια που διαθέτει. Επίσης, αναγνωρίζω τη σημαντική ευθύνη που συνεπάγεται η εργασία σε μια τέτοια εταιρεία - να καταβάλω καθημερινά προσπάθειες για να βοηθήσω με τον τρόπο μου να εξασφαλίσουμε ότι το κατάλληλο φάρμακο θα δοθεί στον κατάλληλο ασθενή την κατάλληλη στιγμή. Όσον αφορά το μέλλον, έχω θέσει τόσο στον εαυτό μου όσο και στους συναδέλφους μου στην Pfizer μια πρόκληση: να επινοούμε νέους τρόπους για να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στους ασθενείς, με στόχο να γίνουμε η πιο ασθενοκεντρική βιο-φαρμακευτική εταιρεία παγκοσμίως».