Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για τη θέσπιση εθνικού συντονιστή για τα Άτομα με Αναπηρία, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

Την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε για τη θέσπιση εθνικού συντονιστή για τα Άτομα με Αναπηρία, που θα αναφέρεται απευθείας στον πρωθυπουργό.

«Εθνικό σχέδιο δράσης σε συννενόηση με την ΕΣΑμεΑ και ένας εθνικός συντονιστής με συγκεκριμένους, κατοχυρωμένους πόρους, ο οποίος θα μπορεί να το υλοποιήσει» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ διαβεβαίωσε πως σκοπεύει να δώσει περισσότερες ευκαιρίες σε Άτομα με Αναπηρία σε θέσεις ευθύνης. «Και θα συμπεριλάβω και στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών, Άτομα με Αναπηρία, τα οποία έχουν διανύσει ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τη δική τους διαδρομή, όχι μόνο στο αναπηρικό κίνημα αλλά μέσα από τη δική τους προσωπική και επαγγελματική τους διαδρομή», πρόσθεσε.

Επίσης, μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας ενός ειδικού κοινωνικού ταμείου, που θα διαθέτει συγκεκριμένα ποσά, τα οποία θα προέρχονται από εξοικονόμηση πόρων από άλλες δράσεις του Δημοσίου. «Είχαμε δρομολογήσει, ως ΝΔ, ως προηγούμενη κυβέρνηση, συγκεκριμένες δράσεις για την εξοικονόμηση πόρων από καταπολέμηση φαινομένων που έχουν να κάνουν με τη διαφθορά. Θα μπορούσαν κάλλιστα οι πόροι από τέτοιες στοχευμένες δράσεις να κατευθυνθούν σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ταμείο, το οποίο θα χρηματοδοτεί αποκλειστικά και μόνο δράσεις, οι οποίες σχετίζονται με την αναπηρία», εξήγησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως έχει δεσμευτεί ότι οι πρώτες προσλήψεις τακτικού προσωπικού, οι οποίες θα γίνουν στη δημόσια εκπαίδευση, θα αφορούν την ειδική αγωγή και συμπλήρωσε: «Επιμένω, επίσης, ιδιαίτερα στην πλήρη προσβασιμότητα στο σύστημα δημοσίων μεταφορών, γνωρίζοντας πολύ καλά την πραγματικότητα, την οποία βιώνετε καθημερινά όσοι προσπαθείτε να κινείστε με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Ο πρόσεδρος της ΝΔ τόνισε πως θα ήθελε στα ζητήματα που αφορούν την αναπηρία να μπορούμε να διαμορφώσουμε μία διακομματική συναίνεση.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης έκανε προσωπική αναφορά στο ζήτημα αναπηρίας που αντιμετώπισε η μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη.