Με στίχους του Καβάφη η ΝΔ απαντά στις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα προβεί σε δήλωση από την Ιθάκη για το τέλος του προγράμματος.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «το κατά τ΄ άλλα λαλίστατο γραφείο Τύπου του Μαξίμου, δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) κ. Κλάους Ρέγκλινγκ ότι "η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015" και ότι "το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι΄ αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ"», προσθέτοντας πως ελπίζει να το κάνει αύριο ο κ. Τσίπρας «στη διάρκεια των πανηγυρισμών του για τη δήθεν καθαρή έξοδο από το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχε μεσολαβήσει η δική του καταστροφική διακυβέρνηση».

Η ανακοίνωση μάλιστα καταλήγει με τους στίχους του Καβάφη καθώς, όπως λέει η ΝΔ, «φημολογείται ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη για τη νέα επικοινωνιακή φιέστα του, η ΝΔ του αφιερώνει προκαταβολικά τους στίχους του Καβάφη:

"Η Ιθάκη σ΄ έδωσε τα΄ ωραίο ταξείδι.

Χωρίς αυτήν δεν θα βγαινες στον δρόμο.

Αλλά δεν έχει να σε δώσει τίποτα πια".