Το 58,6% των επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα επενδύει στην καινοτομία ξεπερνώντας τον εθνικό μέσο όρο, ανέφερε ο Κ. Φωτάκης

«Στην καινοτομία επενδύει το 58,6% των επιχειρήσεων στην Δυτική Ελλάδα, ξεπερνώντας τον εθνικό μέσο όρο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας, Κώστας Φωτάκης, μιλώντας σήμερα στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Όπως εξήγησε ο κ. Φωτάκης, «σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, όλοι οι δείκτες έρευνας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εμφανίζονται αυξημένοι από το 2016».

Επίσης, σημείωσε ότι «οι δαπάνες για έρευνα και ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα ανήλθαν, το 2016, στο 1,31% του ΑΕΠ της έναντι του 1,01% του αντίστοιχου εθνικού μέσου όρου» προσθέτοντας ότι «το γεγονός αυτό είναι ενθαρρυντικό για την πολιτική της κυβέρνησης για την έρευνα, ως αναπόσπαστο μέρος του αναπτυξιακού σχεδίου, σχετικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση όλων των περιφερειών της χώρας.

Παράλληλα, τόνισε ότι «οι βελτιωμένοι δείκτες καινοτομίας αφορούν κυρίως προϊόντα και διαδικασίες, δηλαδή, για τον τύπο της καινοτομίας που προκύπτει από την επιστημονική έρευνα και έχει συνήθως μεγάλη προστιθέμενη αξία, που συνεισφέρει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στη διαμόρφωση της οικονομίας της γνώσης, δημιουργώντας το νέο σημαντικό πρότυπο ανάπτυξης της χώρας με συνθήκες και όρους που απέχουν από τις πρακτικές που την οδήγησαν στην κρίση».