Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, το οποίο έχει ενταχθεί, στο ολοκληρωμένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Στο πλαίσιο του έργου θα ψηφιοποιηθούν ιστορικά και φωτογραφικά αρχεία, έργα τέχνης, και βιβλία τοπικού και γενικού περιεχομένου από τις συλλογές της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, το οποίο έχει ενταχθεί, στο ολοκληρωμένο, στρατηγικό, αναπτυξιακό σχέδιο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης της πόλης, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου θα ψηφιοποιηθούν ιστορικά και φωτογραφικά αρχεία, έργα τέχνης, και βιβλία τοπικού και γενικού περιεχομένου από τις συλλογές της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας «η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης είναι το πρώτο έργο της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης που υλοποιείται σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο Πατρέων και έχει ως στόχο τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος και τη διάδοση της σπουδαίας συλλογής που διαθέτει η βιβλιοθήκη». Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης «η δημοτική βιβλιοθήκη της Πάτρας ιδρύθηκε το 1908 επί δημάρχου Δημήτρη Βότση και διανύει πλέον το 110ο έτος λειτουργίας της αποθησαυρίζοντας πάνω από 200.000 τόμους, μεταξύ αυτών πολύτιμα και σπάνια βιβλία από τον 16ο αιώνα».

Συνολικά το προς ψηφιοποίηση καταλογογράφηση και τεκμηρίωση υλικό της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει, 59 χειρόγραφους τόμους με πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων, 400 τουλάχιστον πίνακες ζωγραφικής, περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες, ιστορικό αρχείο 25.000 σελίδων, βιβλία από τις συλλογές που υπάρχουν, καθώς και εισαγωγή σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων παλιάς συλλογής, όπως έντυπες κάρτες, δελτία, και κατάλογοι, με 50.000 εγγραφές.

Οι ψηφιακές πληροφορίες θα εγγραφούν στην υποδομή που διατηρείται στο Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και έτσι στο αποθετήριό του θα τηρείται κατάλογος και αντίγραφα των πολιτιστικών πόρων της δημοτικής βιβλιοθήκης .