Πρώην πάσχοντες στον αγώνα ενάντια στην κατάθλιψη

Τελευταία ενημέρωση: 21:03

 

Πρώην πάσχοντες μπαίνουν στον αγώνα ενάντια στην κατάθλιψη, που σύμφωνα με τον καθηγητή κοινωνικής ψυχιατρικής του Παντείου Πανεπιστημίου Στέλιο Στυλιανίδη, από το 2007 που έφτανε μόλις το 3,8%, το 2014 στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων, εκτινάχθηκε στο 13,6%.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ η κατάθλιψη παραδοσιακά ήταν γένους θηλυκού, τα τελευταία χρόνια τείνει να υπάρξει μία σχετική εξομοίωση στα δύο φύλλα, με τις γυναίκες και πάλι να κρατούν τα ηνία, όπως δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Στυλιανίδης.

Oι ανάγκες είναι πλέον τεράστιες και οι δημόσιες υπηρεσίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν, ενώ οι ιδιωτικές δομές δεν απευθύνονται πλέον στην πλειονότητα του πληθυσμού υπογράμμισε ο κ. Στυλιανίδης.

Στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε και η Γιώτα Ανδρώνη, πρώην πάσχουσα από μείζονα καταθλιπτική διαταραχή, που πλέον έχει βγει από το σκοτεινό τούνελ της κατάθλιψης και βοηθάει τους συνανθρώπους της.

Οι ομάδες αυτοβοήθειας είναι ένας χώρος κοινωνικοποίησης, γιατί το χαρακτηριστικό όλων αυτών των παθήσεων είναι η απομόνωση από το κοινωνικό σύνολο. Έχουν δημιουργηθεί πολύ μεγάλες φιλίες, άνθρωποι που ήταν κλεισμένοι στα σπίτια τους χρόνια κάνουν παρέες , αρχίζουν και βγαίνουν πάλι, μετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Ανδρώνη.

Επικοινωνία: Για όποιον ενδιαφέρεται να επικοινωνήσει το τηλέφωνο είναι το 210-8100901 η ηλεκτρονική διεύθυνση: citizensagainsthepresson@gmail.com, και η σελίδα στο facebook: Πολίτες Ενάντια στην Κατάθλιψη

 


Το πλήρες τηλεγράφημα της Τάνιας Μαντουβάλου στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media