Συνέντευξη στελέχους της Microsoft στο Πρακτορείο FM για τις ψηφιακές επιθέσεις

Τελευταία ενημέρωση: 09:15

 

Δέχεσαι ένα email από τράπεζα που σου ζητάει προσωπικά στοιχεία και τα δίνεις; Ξεχνάς να κάνεις update ή χρησιμοποιείς ακόμη παλιές εκδόσεις προγραμμάτων στον υπολογιστή σου; Τότε είσαι όχι μόνο ανοχύρωτος στις ψηφιακές επιθέσεις, αλλά μοιάζεις να πολεμάς σε ένα σύγχρονο πόλεμο με όπλο... μια σφενδόνα!

Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει διευθύντρια Πωλήσεων Cloud για Γερμανία και Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη της Microsoft Corporation, Μυλαίδη Πολυξένη Στούμπου, το πώς διαμορφώνεται η νέα ψηφιακή πραγματικότητα και ποιες είναι οι βασικές ενέργειες που απαιτούνται για τη προστασία του χρήστη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" η κ.Στούμπου αναφέρθηκε στην επίθεση που εκδηλώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή σε υπολογιστές ξεκινώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία και επεκτάθηκε σε όλο τον κόσμο.

"Κύριοι στόχοι ήταν κυβερνητικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις και όχι απλοί πολίτες. Είναι ένας ιός, γνωστός με την ονομασία "WannaCry", ο οποίος έρχεται ως email. Αν ο χρήστης πατήσει κάποιο σύνδεσμο από το περιεχόμενο, μέσα από αυτό εξαπλώνεται στο δίκτυο και δεν επιτρέπει στο χρήστη να έχει πρόσβαση στο αρχείο παρά μόνο αν πληρώσει λύτρα, τα οποία τα ζητά σε bitcoin, το γνωστό ψηφιακό νόμισμα" εξηγεί η κ. Στούμπου.

 

*Τη συνέντευξη πήρε η Νικολ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media