Η Γαλλία ψηφίζει για το μέλλον της Ευρώπης

Τελευταία ενημέρωση: 20:27

 

Ποιοι είναι οι ψηφοφόροι των δύο υποψηφίων, Εμμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν, στις γαλλικές εκλογές. Από το Παρίσι ως το Ενέν Μπομόν, την πόλη όπου η υποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου ήρθε πρώτη στον Α΄ γύρο με 46,5%, ο απεσταλμένος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Γιώργος Κουβαράς καταγράφει σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ-video μαρτυρίες για την κρίσιμη ψηφοφορία που θα αναδείξει τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας.

Στα πλάνα παρουσιάζονται τα μέτρα ασφαλείας που είναι αυστηρά στα εκλογικά κέντρα, ακόμη και για ηλικιωμένους ψηφοφόρους, ενώ στην κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλούν ψηφοφόροι των οποίων οι δηλώσεις δείχνουν ότι η καταγωγή δεν προεξοφλεί απαραίτητα την κατεύθυνση της ψήφου.

Το Video του απεσταλμένου μας στο Παρίσι διατίθεται στους συνδρομητές του ΑΠΕ-ΜΠΕ σε υψηλή ανάλυση (HD), στο FTP του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από τη Γαλλία μεταδίδουν συνεχώς τις εξελίξεις από το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, τρεις δημοσιογράφοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ.Οι Γιώργος Κουβαράς. Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος και Ολυμπία Τσίπιρα.  

Άρχισαν να κλείνουν τα εκλογικά κέντρα

Τα εκλογικά κέντρα άρχισαν να κλείνουν στη Γαλλία όπου 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι κλήθηκαν σήμερα να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους, στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, μεταξύ του 39χρονου κεντρώου Εμανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, έπειτα από μια προεκλογική εκστρατεία που διεξήχθη σε κλίμα έντασης.

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης αναμένονται γύρω στις 21.00 ώρα Ελλάδας.

Τα στελέχη των εκστρατειών των δύο υποψηφίων και οι υποστηρικτές τους άρχισαν ήδη να συγκεντρώνονται στα αρχηγεία των δύο στρατοπέδων.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media