Μ. Σαπέν στην συνάντηση με τον Ευ. Τσακαλώτο: Η υποστήριξη της Γαλλίας είναι δεδομένη

 

Ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ευτυχής για την είδηση ότι το ΔΝΤ χαρακτηρίζει «επείγουσα» την επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα. «Μπορούμε να υποδεχθούμε με ικανοποίηση αυτά τα καλά αποτελέσματα της Ελλάδας», ανέφερε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ.

«Αυτό μπορεί να συμβάλει να υπάρξει η βούληση για τα βήματα που αναμένουμε προκειμένου να εξευρεθεί μια λύση διαρκής και ολοκληρωμένη», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε, με το ΔΝΤ και τη Γερμανία, σε μια λύση που θα βοηθήσει την Ελλάδα και άρα την ΕΕ να σταθεροποιήσει την κατάσταση», δήλωσε ο Σαπέν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σαπέν, ο οποίος συναντήθηκε απόψε στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μια ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε ότι τον «διαβεβαίωσε ξανά για την υποστήριξη» της Γαλλίας και «χαιρέτισε τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς», προφανώς αναφερόμενος στη συμφωνία της Μάλτας.

Ωστόσο, σημείωσε ο Τόμσεν, συνεχίζουν να υπάρχουν διαφωνίες για το διάστημα κατά το οποίο η Αθήνα θα κληθεί να επιτυγχάνει δημοσιονομικά πλεονάσματα αυτού του ύψους, κάτι που το ΔΝΤ θεωρεί υπερβολικά φιλόδοξο. Ενώ, όσον αφορά την πτυχή του ελληνικού κρατικού χρέους, το ΔΝΤ αναμένει περισσότερες «διευκρινίσεις» για τον τρόπο που θα γίνει η ελάφρυνση την οποία έχουν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι. Αν τα δύο ζητήματα αυτά διευθετηθούν το ΔΝΤ θα μπορέσει να έχει συμμετοχή στη χρηματοδότηση του προγράμματος, όπως είχε γίνει το 2010 και το 2012, συμπλήρωσε ο ίδιος.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media