Ι. Αμανατίδης στο Πρακτορείο FM: Η πολιτιστική μας διπλωματία βρίσκεται στην καρδιά της εξωτερικής μας πολιτικής

 

«Η πολιτιστική μας διπλωματία βρίσκεται στην καρδιά της εξωτερικής μας πολιτικής», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», για το Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Απριλίο, στην Αθήνα (Ζάππειο).

«Επενδύουμε στους πολιτιστικούς μας πόρους σαν ένα μέσο ενίσχυσης της διαχρονικής γεωπολιτικής μας παρουσίας στον κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Αμανατίδης.

Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ελλάδας, συμμετέχουν συνολικά δέκα κράτη που εκπροσωπούν σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς: η Ελλάδα, η Κίνα, η Αίγυπτος, η Βολιβία, η Ινδία, το Ιράκ, το Ιράν, η Ιταλία, το Μεξικό και το Περού.

Την έναρξη των εργασιών της υπουργικής διάσκεψης του Φόρουμ την ερχόμενη Δευτέρα, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Την Κυριακή αρχίζει και το διήμερο ακαδημαϊκό συνέδριο που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Φόρουμ, την έναρξη του οποίου θα κηρύξουν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης και η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.


Το πλήρες τηλεγράφημα του Θανάση Τσίγγανα στη συνδρομητική ιστοσελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media