Η κυβέρνηση στηρίζει την έρευνα και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα

Τελευταία ενημέρωση: 09:02

 

Το παράδειγμα της APIVITA είναι η επιτομή της υγιούς επιχειρηματικότητας, όπου ο πλούτος δημιουργείται με συνθήκες τέτοιες ώστε ο άνθρωπος βρίσκεται στο κέντρο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Κώστας Φωτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας με θέμα την ερευνητική δραστηριότητα της APIVITA, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 20 Απριλίου, με αφορμή την παγκόσμια εβδομάδα καινοτομίας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχουν 4 κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν την APIVITA, και αυτά είναι η έμφαση που δίνεται στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, το γεγονός ότι η εταιρεία βασίζει τις δράσεις της στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πλούτου της ελληνικής γης, η συνεχής και αδιάκοπη βελτίωσή της -ακόμα και στις σημερινές συνθήκες της κρίσης, όπως είπε ο υπουργός- καθώς και ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία έχει διασυνδέσει, μέσω συμβόλων, την πολιτισμική κληρονομιά με την σύγχρονη Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας.

Ο κ. Φωτάκης συνέχισε λέγοντας ότι το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης, σε αυτούς τους καιρούς της κρίσης που διανύουμε, είναι η κοινωνία να σταθεί όρθια με όρους αξιοπρέπειας και κατόπιν να δημιουργηθούν προοπτικές για την «επόμενη ημέρα». Στην προσπάθεια αυτή έχουν αναληφθεί σημαντικές πρωτοβουλίες στον χώρο της έρευνας και της καινοτομίας, οι οποίες πλέον λαμβάνονται με τρόπο συγκροτημένο και ολοκληρωμένο, ούτως ώστε να στηριχθεί η έρευνα καθώς και το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα. Τόνισε ότι έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, κάτι που έχει εκφραστεί τόσο με την ανάληψη συγκεκριμένων νομοθετικών και θεσμικών πρωτοβουλιών που δημιουργούν ένα καλύτερο και ελκυστικό περιβάλλον για τους νέους επιστήμονες, όσο και με τη δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις σημερινές ανάγκες και συνθήκες.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media