Το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα, στις 3 και 4/12, στο θέατρο Έναστρον

Τελευταία ενημέρωση: 16:17

 

Ένα αληθινό πανόραμα της σύγχρονης ισπανικής δραματουργίας και των διαφορετικών τάσεων του ισπανικού θεάτρου των τελευταίων ετών, αποτελεί το πρώτο Φεστιβάλ Ισπανικού Θεάτρου στην Ελλάδα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, 3 και 4 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Έναστρον (Δεληγιάννη 21), υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του δραματολόγου, σκηνοθέτη και καθηγητή του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Στυλιανού Ροδαρέλη.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποτελέσει θεσμό για την Ελλάδα και να λειτουργήσει ως γέφυρα γόνιμης συνεργασίας και ανταλλαγής ανάμεσα στην ισπανική και την ελληνική δραματουργία. Μέσα από τις διεργασίες του, το φεστιβάλ επιχειρεί να αναδείξει τις ιδιαίτερες πλευρές του ισπανικού θεάτρου, καθώς και τους δημιουργούς του, οι οποίοι θα αποκτήσουν ένα νέο βήμα έκφρασης και προβολής της δραματουργίας τους.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν 80 διακεκριμένοι Ισπανοί δραματουργοί της σύγχρονης ισπανικής σκηνής, οι οποίοι έχουν παραχωρήσει νέα έργα τους, ή αποσπάσματα έργων τους που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του διημέρου. Πέντε μάλιστα από αυτούς, θα παραστούν στη διοργάνωση και θα συμμετέχουν ενεργά στις διεργασίες της. Πρόκειται για τους: Αντωνία Μπουένο Μινγκαλιόν, Ραούλ Ερνάντεθ Γκαρίδο, Αδόλφο Σιμόν, Λουής Φερνάντο ντε Χουλιάν και Λάουρα Ρούμπιο Γκαλιετέρο, οι οποίοι, εκτός των άλλων, θα συμμετέχουν και στην συζήτηση-ανοικτό τραπέζι που θα πραγματοποιηθεί την πρώτη μέρα του φεστιβάλ με τίτλο «Η δημιουργία του χαρακτήρα στο δραματικό κείμενο». Θα ακολουθήσει μικρό-εργαστήρι με το κοινό.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.

eana
media